top of page

Acerca de

Resultaat kleuterklas Halsteren 13 - Studio Tryfena.jpg

Interieurontwerp kleuterklas | Halsteren

En toen kwam er ineens een hele andere opdracht op mijn pad. Ik werd gevraagd het kleuterlokaal van een basisschool in te richten! Ik was direct enthousiast. Zelf had ik destijds een dochter in de kleuterklas, dus ik kon me helemaal voorstellen dat dit geen standaard lokaal moest zijn. Gelukkig dacht de directeur van de school daar ook zo over. Spelend leren, groei, beleving, natuurlijk en eigen. Dat waren de uitgangspunten voor dit ontwerp.

 

De kleuterklas had een uitdagende ruimte. Vierkant, groot, hoge plafonds, veel ramen. En daarnaast ontbrak er sfeer. Alle wanden waren wit met grijs. En het stond vol stoelen, tafels en kasten. Allemaal gedateerd en best rommelig. Dit moest anders. Ik wilde warmte, hoeken en geborgenheid in de klas creëren. Het lokaal moest de kinderen uitnodigen tot actie, creativiteit en spel. Maar ook ruimte bieden voor centrale momenten of concentratie werkjes.

We kozen daarom voor minder vaste plekken. In plaats daarvan kwam er een groot centraal podium. Om de dag te starten, om op te spelen, te klimmen en fruit te eten. Verder bedachten de meubelmaker en ik een Ikea Hack, waarbij we kasten van Ikea ombouwden tot lange tafel. Naast het maatwerk kwamen er organisch gevormde tafels en verrijdbare knutsel- en schilder tafels. Kortom: het lokaal is nu multifunctioneel en flexibel in te zetten.

Het frisse en lichte kleurenpalet doet erg Scandinavisch aan. Pasteltinten en berkenhout geven het lokaal kleur en sfeer, zonder dat het schreeuwerig wordt. Om de ‘grootsheid’ uit het lokaal te halen werden kleurvlakken en verschillende soorten wandbekleding toegepast. Achter het speelhuisje kwamen akoestische houten panelen en bij het podium kwam vilt op de wand in de vorm van een landschap. Hanglampen en hangplanten in de ruimte breken de hoogte. Dit geeft gelijk een huiselijk gevoel.

 

En dat is zo belangrijk: dat ieder kind zich hier thuis voelt!

"Voor het herinrichten van ons kleuterlokaal reikten we uit naar Studio Tryfenah. Wat een aanrader! We hebben de overleg momenten als fijn ervaren waarin goed geluisterd is naar onze wensen. Met de vele ideeën die zijn uitgewerkt, zijn we tot een mooi plan gekomen. De focus lag op het creëren van een fijne sfeer, met mooie ingerichte hoeken en uitdagende plekken die uitnodigen tot spel en ontwikkeling. We hebben nu een fris en gezellig ingericht lokaal waarin een warm en huiselijk gevoel is gecreëerd."

Vraag vrijblijvend een offerte aan

bottom of page